iZafe erbjuder läkemedelsrobot för att skydda riskgrupper – vill bidra till minskad spridning av coronaviruset

Stockholm, Sverige – iZafe Group AB (publ.) (NASDAQ First North: IZAFE B) – ett ledande företag inom digitalisering av läkemedelsdispensering och personlig säkerhet meddelar att man erbjuder äldreboenden, vårdenheter och patienter med hemtjänst läkemedelsroboten Dosell till kraftigt subventionerade priser, för att bidra till att reducera risken att äldre smittas av viruset.

Spridningen av Covid-19 är särskilt allvarlig för våra äldre och mest sårbara. Efter folkhälsomyndighetens strikta restriktioner att undvika social kontakt med andra människor är det av högsta prioritet att implementera lösningar som läkemedelsroboten Dosell inom äldrevården. Genom att använda Dosell levereras medicinerna i rätt dos och i rätt tid, vilket gör att fysiska medicinöverlämningar kan ersättas av att patienten själv sköter sin medicinering. Dosell påminner brukaren och larmar vårdpersonal eller anhöriga via en tillhörande mobilapp om den aktuella dosen inte tas på utsatt tid. Dosell är anpassad för att kunna leverera läkemedel för en 14-dagars period.

För att bidra till att skydda de äldre mot coronavirusets spridning erbjuder iZafe läkemedelsroboten Dosell till kraftigt subventionerade priser. Erbjudandet riktar sig till gruppboenden, vårdenheter och till personer med hemtjänst, och omfattar inledningsvis upp till 300 brukare som får sina mediciner i dospåsar, till exempel genom Apotekets tjänst DosPac. Paketeringen kommer att göras så enkel som möjligt för att alla ska komma igång snabbt.

”Corona slår framförallt mot äldre och multisjuka. Dagligen görs intervjuer med människor i denna åldersgrupp, som är rädda att bli smittade. Vår läkemedelsrobot Dosell kan bidra till enorm samhällsnytta och vi vill göra allt vi kan för att mildra Coronavirusets framfart i Sverige. Vi på iZafe ser detta som en del av vårt samhällsansvar; att hjälpa till på det sätt vi kan vid krissituationer. Det gör Dosell ännu mer aktuell, som ett system som skyddar dessa utsatta grupper. Vikten av att stanna hemma ökar markant och man bör träffa så få olika människor som möjligt.” säger Anders Segerström, VD iZafe.

Sjukvården är mycket ansträngd och vid ytterligare smittspridning och fler insjuknande kommer belastningen på akutvården öka dramatiskt. Felmedicinering är samtidigt den näst vanligaste orsaken till sjukhusinläggningar, vilket iZafe engagerar sig för att förhindra. Dosell levererar rätt läkemedel vid rätt tillfälle, i rätt mängd och utan risk för felkombinationer. Skulle patienten glömma eller av annan anledning inte ta sin medicin larmas personalen som då kan titta till patienten eller den boende för att säkerställa att medicinen tas som förskrivet.

Maila för att ta del av erbjudandet.

Se video på hur Dosell fungerar.

Läs mer om Dosell på iZafes hemsida.

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm