Första leveransen av Dosell Konsument skickas för säljstart till Apoteket AB

iZafe Group AB (publ.) meddelar att Dosell Konsument lanseras den 18 oktober via Apoteket AB. Den första leveransen av Dosell Konsument skickas till Apoteket idag den 4 oktober inför säljstarten. I samband med lanseringen har media bjudits in till en pressträff den 14 oktober där Dosell Konsument kommer presenteras av bland annat VD Anders Segerström och av uppfinnaren till Dosell, allmänläkaren Göran Sjönell.

Under sommaren tecknades ett exklusivt samarbetsavtal med Apoteket AB för att introducera läkemedelsroboten Dosell på konsumentmarknaden i Sverige. iZafe Group skapar tillsammans med Apoteket en möjlighet för alla 2,3 miljoner människor som medicinerar dagligen bara i Sverige att själva prioritera proaktivitet för att undvika läkemedelskador eller felmedicinering.

”Att läkemedelsskador är ett verkligt problem i samhället råder det inga tvivel om. Det är fortfarande svårt att skapa insikt kring ämnet då man i första hand vid en skada inte själv kan peka på att den uppstått som konsekvens av felmedicinering. Varje år blir cirka 35 000 äldre så sjuka av sina läkemedel att de måste ha sjukhusvård. Det är med stolthet vi gör Dosell tillgänglig för Alla som äter mediciner regelbundet och vill förebygga felmedicinering med bättre läkemedelsöversikt och ökad följsamhet innan en skada sker. När vår pågående emission är avslutad kommer vi kunna skala upp produktionen och inleda den försäljningsperiod som vi alla tålmodigt väntat på. Den kommande lanseringen till allmänheten välkomnas i en pressträff den 14 oktober där vi bjudit in media.” Säger Anders Segerström, VD iZafe Group.

Om Dosell Konsument
Dosell Konsument är en abonnemangstjänst som kommer finnas tillgänglig för leverans via Apoteket den 18 oktober 2021. Det är redan nu möjligt att anmäla intresse för att säkra tillgänglighet när Dosell Konsument lanseras.

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm