iZafe Group nominerade att vinna Guldpillret 2021

iZafe Group AB (publ.) meddelar att Bolaget för andra året i rad är ett av de nominerade bidragen att vinna Guldpillret. iZafe Group medverkar i tävlingen med Dosell Konsument – Sveriges första läkemedelsrobot för konsumenter, som den 18 oktober lanseras via Apoteket. Vinnaren av Guldpillret utses den 30 september.

Läkemedelsförsäkringen, i samarbete med Dagens Medicin, delar varje år ut Guldpillret. Priset delas ut för att uppmuntra anställda inom sjukvården, apotekssektorn och forskarvärlden att identifiera nya arbetssätt och metoder inom hälso- och sjukvården. Nya arbetssätt ska bidra till att uppnå en säkrare läkemedelsanvändning och därmed en bättre hälsa hos patienterna.

”Felmedicinering är idag ett stort problem i samhället. Vår statistiskt säkerställda marknadsundersökning visar att 87 procent av multimedicinerande patienter över 60 år sätter säkerheten främst. Vi vill bidra till en tryggare läkemedelsanvändning med läkemedelsroboten Dosell. Den automatiserar medicineringen, vilket innebär att individen kan sköta sin medicinering i hemmet enklare och försäkra sig om att man tar rätt dos i rätt tid”, säger Anders Segerström, VD på iZafe Group.

Dosell Konsument matar ut rätt medicin förpackat i dospåsar – rätt dos i rätt tid. Den påminner även när det är dags att ta medicinen.

”Dessutom slipper anhöriga oroa sig. De underrättas via SMS när det finns glömd medicin som måste tas. Genom att automatisera processen blir det både enklare och tryggare för alla inblandade”, avslutar Anders Segerström.

Om Dosell Konsument

  • Dosell Konsument och Dosell-appen är en nischad version av iZafe Groups professionella lösning och anpassad så att brukare och anhöriga själva kan administrera och säkerställa rätt medicinering utan att vara beroende av vårdpersonal. Båda versionerna av produkten är kompatibla med dospåsar från samtliga leverantörer på marknaden.
  • Dosell Konsument är en abonnemangstjänst. Abonnemang för Dosell Konsument kan tecknas och bekostas av till exempel anhöriga för brukaren räkning.
  • Dosell Konsument kommer finnas tillgänglig för leverans via Apoteket i oktober 2021 men det är redan nu möjligt att anmäla intresse för att säkra tillgänglighet när Dosell Konsument lanseras. Klicka här. 
Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm