Nytt patent pending för Dosell

MediRätt har lämnat in en ny patentansökan för att bredda patentportföljen kring Dosell. Ansökan inlämnades till Patent- och registreringsverket (PRV) den 2 mars och gäller ett globalt patent för en laddnings- och förpackningsanordning, specialanpassad för MediRätts digitala läkemedelsautomat Dosell.

Anordningen fylls med dosrullar och underlättar laddning av dospåsar för användaren. Den är kompatibel med alla tre varianter av dospåsar som finns på den svenska marknaden.

Det sökta patentet underlättar även apotekens lagring av dosrullar då de kan förpacka sina dospåsar direkt i förpackningsanordningen.

– Dosell ska vara enkel att hantera för alla. Oavsett om det är vårdpersonal på ett äldreboende eller patienten själv som laddar den med dospåsar så är användarvänlighet ett grundkrav för brett genomslag och kommersiell framgång. Denna patentansökan är ett viktigt steg i säkerställandet av detta, säger Carl Johan Merner, VD för MediRätt.

Sedan Dosells första patent godkändes har tre nya patentansökningar uppnått patent pending-status. Den aktuella patentansökan har fått nummer 1800050-5.

Stockholm 2018-03-07

För frågor hänvisas till VD Carl Johan Merner:

MediRätt AB (publ)
Stockholmsvägen 33
181 33 Lidingö

Tel 08-765 66 33
E-post:
www.mediratt.com 

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
MediRatt Pressrelease 2018-03-07.pdf

Om MediRätt AB (publ)
MediRätt är ett svenskt medicinteknikbolag som utvecklar digitala lösningar för säkrare medicinering och läkemedelshantering. Bolaget grundades 2008 av allmänläkaren Göran Sjönell och industrimannen Sten Röing. MediRätt har utvecklat den patenterade digitala läkemedelsautomaten Dosell samt en rad applikationer som tillsammans utgör ett unikt helhetskoncept för att säkerställa att äldre och multisjuka får en tillförlitlig och säker medicinering.

Bolaget är noterat på NASDAQ First North sedan 2016. Erik Penser Bank, 08-463 80 00, är bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.mediratt.com

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm