MediRätt (under namnbyte till iZafe Group) rekryterar Verisure-veteranen Göran Hermanson till rollen som COO

MediRätt (inom kort iZafe Group) förstärker ledningsgruppen med Göran Hermanson som den 11 april ansluter i rollen som Chief Operating Officer. Göran Hermanson har en bakgrund från Verisure och Securitas Direct, som han var med och byggde upp och tog från 800 till 2 miljoner kunder världen över. Hans roll blir att stötta ledningen med sina erfarenheter att bygga upp bolag från den fas MediRätt är i nu till att bli ett stort bolag med kunder och samarbetspartners över hela världen.

Göran Hermanson efterträder nuvarande COO Mikael Svensson som lämnar sitt uppdrag i juni. Hermansons karriär inom säkerhetslösningar påbörjades 1989 då han var med och byggde upp Securitas Direct, idag Verisure. Sedan dess har han utvecklat bolagets larmverksamheter i Sverige, Belgien, Holland och Danmark. Den senaste rollen var som ansvarig för affärsutveckling för verksamhetsområdet Care, som utvecklar larmlösningar för de äldre som vill leva ett aktivt och oberoende liv i sitt hem.

"Göran Hermanson har lång praktisk erfarenhet och många framgångriska år av att bygga verksamheter inom vård- och larmlösningar för hemmet och arbetsplatsen, som kommer ha stor positiv inverkan på vår affär. Hans stora förståelse för utveckling av verksamheter i Sverige som internationellt kommer väl till användning för den fas som vi är i idag", säger Anders Segerström, VD för MediRätt/iZafe Group.

"iZafe har med Dosell och sina larmtjänster idag ett starkt erbjudande för det ökande behovet av trygghetslösningar i hemmet och på arbetsplatsen. Jag ser fram emot att utveckla affären, nå nya målgrupper och ta marknadsandelar i Sverige och på sikt i Norden och Europa", säger Göran Hermanson, tillträdande COO på MediRätt/iZafe Group.

Stockholm 2019-04-11

För frågor hänvisas till VD Anders Segerström:

MediRätt AB (publ)
c/o iZafe AB 
Grev Turegatan 11 A 
114 46 Stockholm

E-post:
www.mediratt.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
MediRatt Pressmeddelande 2019-04-11.pdf

Om MediRätt AB (publ)

MediRätt är ett svenskt medicinteknikbolag som utvecklar digitala lösningar för säkrare medicinering och läkemedelshantering. Bolaget grundades 2008 av allmänläkaren Göran Sjönell och industrimannen Sten Röing. MediRätt har utvecklat den patenterade digitala läkemedelsautomaten Dosell samt en rad applikationer som tillsammans utgör ett unikt helhetskoncept för att säkerställa att äldre och multisjuka får en tillförlitlig och säker medicinering.

Bolaget är noterat på NASDAQ First North Premier. Erik Penser Bank är Bolagets Certified Adviser. Telefon: +46 8 463 83 00. E-post: . Ytterligare information finns på www.mediratt.com

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm