MediRätt når ny milstolpe – kontrakterar tillverkare för storskalig produktion av Dosell

Utvecklingen av MediRätts digitala läkemedelsautomat Dosell fortskrider enligt plan. I veckan nåddes ytterligare en viktig milstolpe då MediRätt tecknade avtal med en svensk tillverkare om produktion av Dosell, inför planerad lansering fjärde kvartalet 2018.

Efter upphandling, inklusive platsbesök för att utvärdera produktions-, monterings- och lagerlokaler, föll valet av tillverkare på Holmgrens Plast AB i Gnosjö. Kontraktet innebär att MediRätt får en helhetslösning som innefattar både produktion och logistik för läkemedelsautomaten Dosell.

"Vi är mycket glada över detta nya samarbete som innebär att hela produktionskedjan, från tillverkning till slutleverans av Dosell till kund, är säkrad. Med en svensk tillverkare får vi alla fördelar av korta ledtider och stor flexibilitet samtidigt som vi säkerställer hög kvalitet. Detta är precis vad vi efterfrågar av en leverantör i detta viktiga skede inför lansering av Dosell", säger Carl Johan Merner, VD för MediRätt.

"Det är alltid lite extra kul att arbeta med produkter som medför något gott till världen. MediRätts läkemedelsautomat måste uppfylla mycket högt ställda krav på funktion och hållbarhet, och vi är stolta över att få förtroendet att utföra detta uppdrag", säger Stefan Holmgren, VD för Holmgrens Plast AB.

Stockholm 2018-05-04

För frågor hänvisas till VD Carl Johan Merner:

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
MediRatt Pressrelease 2018-05-04.pdf

MediRätt AB (publ)
Stockholmsvägen 33
181 33 Lidingö

Tel 08-765 66 33
E-post:
www.mediratt.com

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm