MediRätt inleder test och verifiering av Dosell inför CE-märkning

Utvecklingen av Dosell når en ny milstolpe. Idag påbörjas en oberoende granskning och verifiering av produkten inför kommande CE-märkning som medicinteknisk produkt enligt MDD Klass 1.

En viktig del i processen för CE-märkning är tredjepartsgranskningar. MediRätt har för detta anlitat Intertek, ledande leverantör av kvalitets- och säkerhetslösningar, för att genomföra konstruktionsgranskning och elsäkerhetstester av Dosell. Målet med granskningen är att Dosell ska uppfylla kraven för Standard EN60601-1, som är en del i kraven för MDD Klass I.

Utöver Interteks granskning kommer MediRätt även tillsammans med ingenjörspartnern Svekon att genomföra egna tester för att säkra slutlig kvalitet. Resultaten från tredjepartsgranskningen och de interna testerna kommer att sammanställas under hösten.

– När vi har den kvalitetsstämpel som CE-märkningen innebär kan vi trycka på knappen för masstillverkning och låta Dosell göra det den är gjord för: ge patienter som vårdas i hemmet en tryggare medicinering, säger Carl Johan Merner, VD för MediRätt.

Stockholm 2018-09-04

För frågor hänvisas till VD Carl Johan Merner:

MediRätt AB (publ)
Stockholmsvägen 33
181 33 Lidingö

Tel 08-765 66 33
E-post:
www.mediratt.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
MediRatt Pressrelease 2018-09-04.pdf
Dosell.png

Om MediRätt AB (publ)
MediRätt är ett svenskt medicinteknikbolag som utvecklar digitala lösningar för säkrare medicinering och läkemedelshantering. Bolaget grundades 2008 av allmänläkaren Göran Sjönell och industrimannen Sten Röing. MediRätt har utvecklat den patenterade digitala läkemedelsautomaten Dosell samt en rad applikationer som tillsammans utgör ett unikt helhetskoncept för att säkerställa att äldre och multisjuka får en tillförlitlig och säker medicinering.

Bolaget är noterat på NASDAQ First North Premier. Erik Penser Bank, 08-463 80 00, är bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.mediratt.com

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm