iZafes valberedning föreslår Björn Rosengren som ny styrelseordförande

iZafe Group (publ) meddelar härmed att valberedningen föreslår att Björn Rosengren väljs till ny styrelseordförande på extra stämma. Det innebär att Björn Rosengren föreslås tillträda som ny ordförande efter avgående Joachim Källsholm.

Björn Rosengren har en bred kompetens och lång erfarenhet från både näringslivet och det offentliga, bland annat som näringsminister, landshövding och rådgivare åt Kinneviksfären. Idag arbetar han främst som styrelseproffs i både noterade och onoterade bolag. Några av bolagen där han är styrelseordförande är Fastator, noterat på Mid Cap, Studentbostäder i Norden på First North samt Norsk-Svenska Handelskammaren.
 
”Vi står inför en framtid där befolkningen blir allt äldre och trycket på vården ökar. iZafe är en viktig pusselbit för att skapa bättre och tryggare vård genom medicinska och digitala säkerhetslösningar. Där jag ser stor potential med läkemedelsroboten Dosell på den internationella marknaden. Jag känner mig både glad och hedrad och ser fram emot att bidra och följa bolagets spännande resa framåt mot nya nivåer, säger Björn Rosengren, föreslagen ny ordförande för iZafe Group.
 
Valberedningens ordförande, Sten Röing, kommenterar:
"Björn Rosengren har gedigen erfarenhet av att skapa värde och samsyn mellan ledning och ägare kring mål och prioriteringar. Vi är övertygade om att han kommer att medverka till att fortsätta utveckla iZafe och vara delaktig i arbetet kring bolagets positiva tillväxt och framtid."
 
Valberedningen består av Sten Röing, Göran Sjönell och Carl Johan Merner.
 
Valberedningens fullständiga förslag kommer att presenteras i kallelsen till extra stämman.

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm