iZafes läkemedelsrobot Dosell vald av sex kommuner i Norge för pilotprojekt

Stockholm, Sverige och Oslo, Norge – iZafe Group AB (publ.) (NASDAQ First North: IZAFE B) – ett ledande företag inom digitalisering av läkemedelsdispensering meddelar att man inom ramen för det samarbetsavtal som tidigare i år tecknades med Hepro AS, en ledande norsk leverantör av hemvårdsprodukter och välfärdsteknologi, startar pilotprojekt med sex kommuner i Norge för läkemedelsroboten Dosell.

Hepro AS utvecklar, tillverkar och levererar hjälpmedel inom hemvård och välfärdsteknik. Hepro har vunnit en upphandling för välfärdsteknologi som involverar 26 kommuner runt Trondheim i Norge. Upphandlingen innebär att samtliga 26 kommuner kan avropa produkter ifrån Hepros produktportfölj, där iZafes läkemedelsrobot Dosell ingår.

Förra veckan, tisdagen den 5 november, samlade Hepro alla 26 kommuner som ingick i upphandlingen för att visa upp produktsortimentet. iZafe var på plats och presenterade Dosell vilket direkt genererade ett intresse för Dosell från sex av kommunerna. Dessa kommer inom kort starta pilotprojekt på tre månader med Dosell.

Kommunerna i Norge har kommit långt med sitt arbete med att digitalisera vården vilket innebär att iZafes ledande position genom Dosell förstärker potentialen på den norska marknaden.

För varje nytt land iZafe etablerar sig i krävs vissa anpassningar till den aktuella marknaden. För den norska marknaden är Dosellappen översatt till norska och nu pågår arbete med att verifiera de dospåsar som används på den norska marknaden. iZafes ambition är att starta pilotprojekten till årsskiftet.

”Hepro är den första partnern utanför Sverige där en full integrering av ett befintligt system har gjorts och där dosellappen översatts till ett annat språk. Dosell är fullt integrerat till Hepros plattform och kommer fungera som en del av ett ekosystem av digitala tjänster inom vården för Hepros befintliga kunder. Dosell har en mycket attraktiv prisbild jämfört med befintliga lösningar och är betydligt mer användarvänlig än konkurrenternas, två konkurrensfördelar som kommunerna lyfte fram som avgörande för sina beslut. Det är tydligt hur ny implementationen av ny välfärdsteknik accelererar inom vården globalt.” säger Anders Segerström, VD iZafe Group.

Fördelar med Dosell:

  • Både mjukvara och hårdvara är enkla att hantera för både patienten och den som är ansvarig för patienten.
  • Dosell larmar om patienten inte tar sin medicin som föreskrivet vilket ökar trygghet och minskar skador.
  • Betydligt lägre prisbild än befintliga läkemedelsrobotar på marknaden.
  • Svensk design och produktion.
  • Dosell är liten, smidig och väger endast 1,9 kg.
  • Dosell klipper upp dospåsarna så att patienten själv slipper göra det.
  • Ingen IT kompetens krävs och Dosell kopplar upp sig mot molnet via mobilnätet.
  • Dosell är enkel att integrera till befintliga plattformar och system.

Se videoklipp för mer information om hur Dosell fungerar. 

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm