iZafe tecknar samarbetsavtal med Doro för distribution och försäljning av läkemedelsroboten Dosell i Sverige

Stockholm, Sverige – iZafe Group AB (publ.) (NASDAQ First North: IZAFE B) – ett ledande företag inom digitalisering av läkemedelshantering meddelar att man inleder ett samarbete med Doro i Sverige som ett direkt resultat av en framgångsrik start med Doro i Norge.

”Tack vare ett positivt utfall ifrån vårt samarbete med Doro i Norge har vi nu även ingått samarbete med Doro i Sverige för att tillsammans bearbeta den svenska marknaden. Doro Norge har varit nöjda med vår stabila teknologi och förmånliga prissättning som ett värdefullt komplement till deras välfärdsteknologiska plattform.” Kommenterar Anders Segerström, VD iZafe Group.

Som tidigare kommunicerats har iZafe Group inlett ett pilotprojekt med Doro i Norge där man påbörjat implementeringen av 50 Dosell hos vårdtagare i en av de 30 kommuner där Doro har implementerat sin välfärdsplattform. Nu meddelar iZafe Group att samarbetet utökas till att omfatta även Doro i Sverige.

Doro har en unik marknadsposition som en av de främsta leverantörerna av trygghetstjänster på den svenska marknaden och tillsammans med Dosell kan de nu ytterligare expandera sitt erbjudande inom samma segment.

”Vi på Doro är naturligtvis väldigt glada över partnerskapet med iZafe. iZafe är ett bolag som väl stämmer in på vårt värderingsstyrda förhållningssätt samt vår vision om att kunna förenkla och skapa trygghet för våra seniorer. Dosell är en produkt som ligger långt fram utvecklingsmässigt och som underlättar vardagen för både seniorer och vårdpersonal. Vi ser fram emot samarbetet med iZafe och har stora förhoppningar på att de kan hjälpa oss att bli ännu bättre i vårt nuvarande och framtida erbjudande gentemot våra kunder.“ Säger Martin Puumalainen, Country Director Sweden Business Area Doro Care.

Om Doro AB
Doro är ett seniorfokuserat teknikföretag. Vi utvecklar tjänster och produkter för seniorer för att göra åldrandet självständigt, stärkande och innehållsrikt. Vår breda portfölj av produkter och tjänster för trygghets- och omsorgslösningar bidrar till att koppla ihop generationer digitalt och skapar en trygg och självständig tillvaro i och utanför hemmet. Doro är marknadsledande inom trygghetslarm i Sverige, Norge och Storbritannien och global marknadsledare på mobiltelefoner till seniorer. Doro är ett svenskt bolag med huvudkontor i Malmö och försäljningsverksamhet i 27 länder. Doros aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. 2019 hade bolaget ca 1 000 medarbetare och nettoomsättningen uppgick till 2 063 miljoner kronor (195,4 miljoner Euro). Läs mer om Doro på www.doro.se/corporate.

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm