iZafe Group tecknar samarbetsavtal med Hippo Technologies, Inc. för utveckling av tjänst för läkemedelsdispensering baserad på Dosell

Stockholm, Sverige och Seattle, USA – iZafe Group AB (publ.) (NASDAQ First North: IZAFE B) – ett ledande Life-Science bolag inom digitalisering av läkemedelshantering meddelar att man tecknat ett partneravtal med det amerikanska vårdföretaget Hippo Technologies för att utveckla en helhetstjänst för läkemedelsdispensering baserad på läkemedelsroboten Dosell.

iZafe Group och Hippo Technologies kommer att utveckla en tjänst baserad på läkemedelsroboten Dosell för kunder över hela världen som använder Hippos produkter och plattform. Dosell är tänkt att användas hemma hos patienter och kommer att automatisera dispenseringen av förskrivna läkemedel förpackade i dospåsar. iZafe Group och Hippo Technologies har för avsikt att utvidga partnerskapet till att omfatta en OEM-version av Dosell.

"Hippo möjliggör virtuell vård över hela världen och vi är glada att lägga till denna viktiga funktion för att förbättra livskvaliteten och hälsan för patienter och för att sänka den totala kostnaden för vården", säger Patrick Quinlan, MD, VD och grundare av Hippo Technologies. ”Det är en del av Hippos mål att göra Polymorphic Medicine till verklighet – vår inställning till hälsa och vård är en optimal blandning av egenvård, fysisk vård och virtuell vård, som matchar patientens behov och preferenser med tillgängliga resurser för att maximera resultaten.”

Målet med tjänsten som Dosell ska ingå i är att skapa en heltäckande lösning för läkare och patienter samtidigt som kostnaden och behovet av dagliga hembesök minskas i samband med läkemedelsintag. Partnerskapet är ett viktigt steg för iZafe Groups framtida satsningar på digitalisering av läkemedelshantering i Europa och USA samtidigt som Hippos utbud av virtuella vårdprodukter och tjänster utvidgas. 

"Jag är glad över att få möjlighet att samarbeta med ett av de ledande och mest innovativa virtuella vårdföretagen och använda våra framsteg inom digitalisering för att lösa betydande utmaningar inom vården och patienters hälsa." kommenterar Anders Segerström, VD iZafe Group. "Vårt arbete med Hippo Technologies hjälper till att minska klyftan mellan fysisk vård och virtuell vård, vilket i slutändan förbättrar vården som helhet, oavsett marknad."

Om Hippo
Hippo Technologies, Inc., är ett globalt team av vårdpersonal, tekniker, erfarna designers och innovatörer. Hippos affärsidé är att betjäna patienter och anhöriga genom att leda övergången till virtuell vård av leverantörer och utbildare och utöka tillgången på klinisk expertis och teknik för att förbättra kvaliteten på vården. För mer information besök Hippo Technologies, Inc., eller kontakta Hippo Technologies på Twitter och LinkedIn.

Media Contact:
Hippo Technologies, Inc.
Jeff Fishburn

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm