iZafe startar sin Europasatsning – tecknar avtal med partners i Italien

iZafe har denna vecka, onsdag 12 juni, tecknat avtal med en aktör i Italien för att ingå i vårdkonceptet Sempli Farma, vars syfte är att minska vårdkostnader och effektivisera det italienska sjukvårdssystemet. Övriga partners i projektet är Vanadoni Salus, Ladurner Hospitalia, CBA och Farmacia Vigilanti Cama. iZafes vårdlösning Dosell kommer in som sista pusselbit och sluter distributionskedjan.

Det italienska vårdbolaget REMEDIO S.R.L. har byggt ett nätverk av strategiskt utvalda samarbetspartners i Italien för att hitta en kombination av olika hjälpmedel inom läkemedelshantering och distributionskanaler som möjliggör för äldre att bo hemma längre. Till skillnad från i Sverige har möjligheten att få medicin på dosrulle inte funnits i Italien; detta har inspirerat REMEDIO S.R.L. till att lansera dospåsar och utveckla helhetslösningen Sempli Farma.

Från november 2019 till juni 2020 ingår Dosell i en studie av REMEDIO S.R.L., där den totala kedjan av läkemedelsdistributionen kommer att testas. Dosell blir den ultimata komponenten i studien genom att leverera dospåsarna samtidigt som följsamheten av medicineringen kan kontrolleras och statistik erhållas.

Försäljningschef Tobias Johansson kommenterar inträdet i Italien:

"Detta är anledningen till att vi tidigare valde att säga upp det exklusiva avtalet med Apoteket; nu möjliggörs försäljning via andra kanaler och med andra leverantörer av dospåsar. Vi ser en otrolig potential på den Italienska marknaden som har upp emot 20 000 apotek och nästan 9 miljoner människor som äter mer än 5 mediciner/dag. Det är tydligt att Dosell är konkurrenskraftig även ute i Europa", säger Tobias Johansson, Försäljningschef på iZafe.

För komplett och visuell presentation kring Semly Farma och nyckeltal i Italien se senaste nyheten på iZafe.se eller denna länk https://izafe.se/avtalitalien/.

2019-06-14

För frågor hänvisas till iZafe Groups VD Anders Segerström:

iZafe Group AB (publ) iZafe AB
Grev Turegatan 11A
114 46 Stockholm

E-post:
investor.izafe.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
iZafe Pressrelease 2019-06-14.pdf
iZafe Bilaga 2019-06-14.pdf

Om iZafe Group AB (publ)

iZafe Group är ett bolag som utvecklar digitala lösningar för en tryggare läkemedelshantering och ökad säkerhet på arbetsplatsen. Vår läkemedelsautomat Dosell minskar risken för felmedicinering, ökar tryggheten för familj och anhöriga och avlastar den offentliga vården. Tillsammans med våra larm- och säkerhetslösningar för hemmet och arbetsplatsen erbjuder vi ett helhetskoncept för en tryggare vardag.

Bolaget är noterat på NASDAQ First North Premier. Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser. Telefon: +46 8 463 83 00.
E-post: . Ytterligare information finns på investor.izafe.se.

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm