iZafe påbörjar leveranser av Dosell till Norge

Stockholm, Sverige – iZafe Group AB (publ.) (NASDAQ First North: IZAFE B) – ett ledande företag inom digitalisering av läkemedelsdispensering och personlig säkerhet meddelar att man slutfört förberedelser av läkemedelsroboten Dosell för den norska marknaden och idag påbörjar leveranserna av de första 30 enheterna.

iZafe har genomfört nödvändiga uppdateringar i Dosellsystemet för att förenkla och validera det mot norska dospåsar. Uppdateringarna innebär att processen för att anpassa Dosell till nya marknader och till nya dospåsar effektiviseras och förkortas väsentligt. Med den nya mjukvaran kan kommande verifieringar av dospåsar aktiveras via molnet direkt till alla nya och befintliga enheter. Därmed minskar kostnaden för att lansera Dosell på nya marknader.

iZafe har på kort tid byggt en växande kapacitet i Norge genom etablering av ett brett partnernätverk som representerar iZafes läkemedelsrobot Dosell. Under mars och april har iZafe genomfört nödvändiga anpassningar och tester av Dosell till den norska standarden för dospåsar. De första 30 enheterna skickas idag till partners i Norge, och kommande leveranser sker därefter löpande. 

”Mot bakgrund av coronavirusets utbrott i Sverige och omvärlden har vissa processer fördröjts, och det är glädjande att kunna konstatera att Dosell är färdig för den norska marknaden och att vi därigenom kan påbörja leveranser till våra partners i Norge som väntat på utrustningen.” säger Anders Segerström, VD iZafe Group AB.

Tillsammans med Hepro AS, Doro AS och Ing. Dahme & Bagle AS bearbetar iZafe Norges kommuner för att tillsammans möta det ökade behovet av säker läkemedelshantering och självständig medicinering genom läkemedelsrobotar. Dosell har fått en än viktigare funktion i samhället nu när äldre är speciellt utsatta till följd av Covid-19. Genom Dosell kan vårdtagaren få rätt medicin i rätt tid och samtidigt minimera behovet av fysisk medicinöverlämning, oavsett om brukaren är boende på äldreboende eller i hemmet.

”Vi ställer höga krav på att våra produkter och system uppnår högsta kvalitet, funktionalitet och säkerhet. Dosell har därför genomgått omfattande tester för att validera de dospåsar som används på den aktuella marknaden.” avslutar Anders Segerström, VD iZafe. 

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm