iZafe Group startar två pilotprojekt med finska partnern Vivago

Stockholm, Sverige och Espoo, Finland – iZafe Group AB (publ.) (NASDAQ First North: IZAFE B) – ett ledande Life-Science bolag inom digitalisering av läkemedelshantering meddelar att man inleder två pilotprojekt i två finska kommuner tillsammans med partnern Vivago. Vivago kommer utöver dessa inledande pilotprojekt att inkludera Dosell i ett flertal upphandlingar i Finland under 2021.

I samband med att iZafe Group framgångsrikt verifierat dospåsar från Finlands största apotekskedja University Pharmacy inleds nu en bredare pilotverksamhet där dessa två projekt är de första. Under hösten har iZafe Group genomfört stora utbildningsinsatser inför lanseringen i Finland samt för de två pilotprojekten där brukare kommer att använda Dosell för att säkerställa en trygg och följsam medicinering via dospåsar.

”Våra pilotprojekt i Finland är extra intressanta då Finland är en strategiskt viktig marknad för iZafe Group i och med att vårdens digitalisering har en hög prioritet i Finland. Redan idag får 60 000 personer i Finland sina läkemedel via dospåsar och dessa utgör en primär målgrupp för Dosell. Bedömningar i Finland är att antalet personer som medicineras via dospåsar väntas växa kraftigt de kommande åren.” säger Anders Segerström, VD iZafe.

Utfallet av pilotprojekten i kommunerna kommer att utgöra underlag för att integrera medicinering via dispensering av dospåsar och läkemedelsroboten Dosell för att öka säkerheten och tryggheten för brukarna och reducera behovet av hembesök vid medicinintag.

”Vi har identifierat ett stort kundbehov för säker hantering av läkemedel och tryggare medicinering. Samarbetet med iZafe Group och University Pharmacy är en fantastisk möjlighet för oss inom detta område. Dessa första piloter representerar Vivagos framtida erbjudande, och vi förväntar oss en snabb tillväxt från denna marknad inom de närmsta åren.” Säger Niina Vilkas, VD Vivago Ltd.
 
Om University Pharmacy
University Pharmacy är Finlands största apotekskedja med 17 apotek och webbutik ya.fi som levererar 10 procent av receptbelagda läkemedel till allmänheten i Finland. Mer än 1 000 anställda arbetar för en hälsosammare i vardag. University Pharmacy ägs av Helsingfors universitet och omsätter årligen 355 miljoner euro. Hela vinsten används för forskning och utbildning.

Om Vivago
Vivago utvecklar smarta lösningar för förebyggande vård genom att övervaka och analysera användarnas hälsostatus i realtid och välbefinnande 24/7. Vivagos lösning har också alla funktioner för sjuksköterskeanropssystem och den tjänar hela vårdkedjan från hemsjukvård och assistans till rehabiliteringscentra och sjukhus. Över 100 000 människor använder Vivagos lösningar dagligen. Full digitalisering av hälsotillståndsuppföljningen öppnar en revolutionerande väg för att ändra vårdleverans från reaktiv till förebyggande och att skräddarsy helt patientcentrerad resultatdriven vård.

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm