Italienska dospåsemarknaden börjar ta fart

iZafe Group (publ.) Meddelar här med att partner Remedio har sålt in sitt koncept till 12 apotek som på kort tid har 2 000 aktiva kunder som får sina mediciner på dospåse.

”Att få medicinen på dospåse är helt nytt för den italienska marknaden och vårt koncept bygger på att lokala apotek köper in en maskin för att kunna möjliggöra för sina kunder att få medicinen levererad på dospåse. Vi har nu på kort tid lyckats installera maskiner för packning av medicin på dospåse i 12 apotek. Dessa apotek har i sin tur fått 2 000 av sina kunder att börja få sina mediciner levererade på dospåse. Av dessa så är ca 95% användare på vårdhem. Vi har just nu en takt på 2 nya apotek i månaden som installerar en maskin.
 
Vi kommer nu att aktivt börja sälja Dosell till dessa kunder, men vi kommer även att starta tester för att introducera företagsversionen av Dosell, eftersom de flesta av våra kunders patienter nu befinner sig på vårdhem." säger Alessando Iadecola, VD Remedio S.R.L.
 
”Att få upp flera apotek som börjar paketera medicinerna i dospåse är helt avgörande för Dosell som bygger på att man laddar läkemedelsroboten med dessa dospåsar. Det ska bli spännande att följa utvecklingen på den italienska marknaden där den nu äntligen börjar ta fart. Extra roligt att så många vårdhem börjar visa intresse för att få medicinen på dospåse, då det finns 3 000 vårdhem med över 300 000 sängplatser i Italien.” säger Anders Segerström, VD iZafe Group AB.

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm