Dosell får USA-patent beviljat

Det amerikanska patentverket, United States Patent and Trademark Office, har tillbakavisat granskarens avslag av patentansökan för Dosell. Istället inväntas ett förhandsbesked beträffande patentbeviljande (Amerikansk patentansökan nr. 12/444969).

“Efter många turer genom åren på det amerikanska patentverket är vi enormt stolta över detta förhandsbesked om att till slut få ett USA-patent för Dosell. En enormt stor och intressant marknad öppnar upp sig i och med detta patents beviljande”, säger Henrik Fehninger, patentingenjör på Brann AB.

Lidingö 2016-04-18

För ytterligare information hänvisas till VD Carl Johan Merner.

Mail:

Kort om MediRätt AB (publ)

I genomsnitt dör 8 gamla människor och 500 läggs in på sjukhus varje dag på grund av läkemedelsbiverkningar, trots att det finns en lösning på problemet. MediRätts affärsidé är att utveckla och marknadsföra produkter som bidrar till en mer kvalitativ och säker sjukvård i hemmet på såväl den svenska som den internationella marknaden. Företaget har utvecklat de båda produkterna Medcheck och Dosell, vilka tillsammans utgör ett unikt helhetskoncept för att säkerställa att de äldre får en tillförlitlig och säker medicinering.

MediRätt AB (publ)

Stockholmsvägen 33

181 33 Lidingö

Tel 08-765 66 33

E-post:

www.mediratt.com (http://www.episurf.com/)

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm