Sjöbo kommun väljer läkemedelsroboten Dosell från iZafe Group

Stockholm, Sverige – iZafe Group AB (publ.) (NASDAQ First North: IZAFE B) – ett ledande företag inom digitalisering av läkemedelsdispensering och personlig säkerhet meddelar idag att läkemedelsroboten Dosell valts av Sjöbo kommun i en upphandling genom anbud via iZafes partner Viser AB.

Sjöbo kommun vill med hjälp av ett tryggt och beprövat system för läkemedelsdispensiering införa en möjlighet för kommunens invånare att själva hantera sina läkemedel och bli mer självständiga i sin läkemedelsbehandling. Dosell kan i framtiden visa sig vara en betydande komponent för att samhället ska kunna skydda äldre och utsatta som väljer att bo hemma. Att använda Dosell minimerar behovet av pro-aktiva hembesök som görs för att säkerställa att brukaren tagit sina mediciner enligt ordination.

Sjöbo kommun har valt Dosell från iZafe utifrån kraven på att läkemedelsroboten skall:

  • Påminna om när det är dags att ta sina läkemedel.
  • Hantera dispensering av läkemedel i form av dospåsar.
  • Ha en meddelandefunktion där personal eller annan nyckelperson får information i realtid om brukaren glömt att ta sina läkemedel.

iZafes partner Viser AB integrerade Dosell till sin trygghetsplattform i mars 2020 och upphandlingen i Sjöbo kommun var det första anbud Viser AB lämnade där Dosell erbjöds. Bakgrunden till att Viser vann upphandlingen för läkemedelsroboten har sin förklaring i att Dosell var den utrustning som uppfyllde samtliga funktioner och krav som beskrevs i anbudsunderlaget. Dosell kommer att installeras successivt och beräknas komma i drift hos brukare innan sommaren. Förutom Dosell och integration med Visers trygghetsplattform levererar Viser AB service, support samt utbildning.

”Dosell har visat sig vara ett välkommet tillskott till våra partners produktutbud för digitala hjälpmedel inom vården. Vi har tagit hänsyn till de krav som våra partners ställt för enkel integration av Dosell med befintliga system. För användare är Dosell smidig, liten och lätt att bära. Dosell överträffar samtliga värden som Sjöbo kommun efterfrågat och är en banbrytande lösning genom att vara en kombination av användarvänlighet, trygghet och smart teknik.” säger Anders Segerström, VD iZafe.

Trots att affären initialt inte är av betydande storlek är den strategiskt viktig då den bekräftar att Dosell motsvarar de höga krav som Sveriges kommuner ställer på välfärdsteknik, vilket öppnar betydligt fler dörrar i pågående och kommande upphandlingar.

Om Viser AB – Företaget och Verksamheten
Viser erbjuder medvetna kunder inom vård och omsorg moderna IT-stödsystem i syfte att uppnå en effektiv och trygg vardag. Systemen erbjuds som Funktionstjänst där Viser har hela ansvaret och levererar en garanterad systemfunktion för en fast månadsavgift.

Kunderna är i huvudsak kommuner och privata företag inom vård och omsorgsbranschen. Marknaden är primärt Sverige och utgår från Malmö där driftcentret sköter övervakning, drift och support på kundsystemen dygnet runt.

Läs om Dosell på Visers hemsida. 

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm