Mobilappen till Dosellsystemet finns nu tillgänglig via Appstore och Google Play

Efter att de första Dosellapparaterna levererats till de kommuner som beställt systemet lanseras nu mobilapplikationen till Dosell på Appstore och Google Play.

Genom appen kan vårdgivare koppla upp sig mot Dosellapparaten och monitorera att användaren har tagit sin medicin. Vid utebliven medicinering larmas personalen via appen, och kan på så sätt förhindra att läkemedelsskador sker.

Mobilapplikationen är i dagsläget tillgänglig för vårdgivare. Längre fram kommer den även att kompletteras med en version för privatpersoner vars anhöriga använder Dosell.

"Varje minut vi kan frigöra för vårdgivaren kring medicinering innebär en minut mer till annat viktigt omsorgsarbete. Med appen kan vi kontinuerligt vidareutveckla Dosellsystemet med nya funktioner och optimera det efter vårdgivarnas behov", säger Carl Johan Merner, VD på MediRätt.

För att ladda ner appen, sök på "Dosell" i Appstore eller Google Play.

2019-03-04

För frågor hänvisas till VD Carl Johan Merner:

MediRätt AB (publ) 

c/o iZafe AB
Grev Turegatan 11 A
114 46 Stockholm

E-post:
www.mediratt.com 

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
MediRatt Pressrelease 2019-03-04.pdf

Om MediRätt AB (publ)
MediRätt är ett svenskt medicinteknikbolag som utvecklar digitala lösningar för säkrare medicinering och läkemedelshantering. Bolaget grundades 2008 av allmänläkaren Göran Sjönell och industrimannen Sten Röing. MediRätt har utvecklat den patenterade digitala läkemedelsautomaten Dosell samt en rad applikationer som tillsammans utgör ett unikt helhetskoncept för att säkerställa att äldre och multisjuka får en tillförlitlig och säker medicinering.

Bolaget är noterat på NASDAQ First North Premier. Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser. Telefon: +46 8 463 83 00. E-post: .  Ytterligare information finns på www.mediratt.com 

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm