MediRätt rekryterar erfaren projektkonsult

Då de kliniska testerna av MediRätts digitala läkemedelsautomat Dosell fortskrider enligt plan väljer MediRätt att förstärka teamet med Mikael Svensson, projektkonsult med lång erfarenhet av komplexa affärsutvecklingsprojekt i både privat och offentlig vårdsektor.

Sedan i somras genomgår Dosell, MediRätts patenterade digitala läkemedelsautomat, kliniska tester delfinansierade av Apoteket. Testerna fortgår enligt plan och beräknas slutföras i oktober månad. För att stödja det fortsatta produktutvecklingsarbetet utökar MediRätt nu teamet med Mikael Svensson, rutinerad projektkonsult med mer än 25 års erfarenhet från privat och offentlig sektor.

– Det känns mycket bra att ha Mikael Svensson på plats nu när vi rör oss mot en lansering av Dosell. Mikael tillför lång och väl beprövad expertis inom affärsutveckling av hälsoprodukter, och har mycket god förståelse för behoven hos såväl privata som offentliga vårdgivare. Med sitt kunnande och stora driv kommer han bli en värdefull nyckelspelare när vi ska ta Dosellprojektet i mål, säger Carl Johan Merner, VD för MediRätt.

Mikael Svensson kommer närmast från en position som chef för affärsområdet Vård på FRISQ AB, ett bolag som utvecklar digitala lösningar för vårdgivare och patienter. Han var i denna tjänst ansvarig för erbjudandet till landsting och privata vårdgivare. Utöver detta tar Mikael med sig kunskap från tio år på Accenture, där han bland annat satt i affärsområdesledningen för offentlig sektor.

Mikael Svensson har en Civilekonomexamen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet och är utbildad Arméingenjör från Militärhögskolan med Majors grad.

Stockholm 2017-09-07

För frågor hänvisas till VD Carl Johan Merner:

MediRätt AB (publ)
Stockholmsvägen 33
181 33 Lidingö

Tel 08-765 66 33
E-post:
www.mediratt.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
MediRatt Pressrelease 2017-09-07 Svenska.pdf

Om MediRätt AB (publ)
I Sverige dör i genomsnitt 8 gamla människor och 500 läggs in på sjukhus varje dag på grund av läkemedelsbiverkningar, trots att det finns en lösning på problemet. Problemet är enormt även globalt. MediRätts affärsidé är att utveckla och marknadsföra produkter som bidrar till en mer kvalitativ och säker sjukvård i hemmet på såväl den svenska som den internationella marknaden. Företaget har utvecklat de båda produkterna MediKoll och Dosell, vilka tillsammans utgör ett unikt helhetskoncept för att säkerställa att de äldre får en tillförlitlig och säker medicinering.

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm