Medicinappen klar för testkörning inom två veckor

Appen är redo att testköras på Kvartersakuten Mörby Centrum under ledning av doktor Göran Sjönell inom två veckor. Säljstart på App Store för iPhone beräknas kunna ske så snart testkörning är klar.

Som tidigare meddelats utvecklar bolaget en medicinapp för konsumentmarknaden. Appen utgör ett stöd i kontrollen av eventuella biverkningar av läkemedel. Utmaningen var att göra den så användarvänlig som möjligt för att förenkla hateringen för både den gamle och dess anhöriga.

"Databasprogrammeringen och säkerställandet av alla etiska och lagliga rutiner har orsakat försening", säger projektledaren Calle Sjönell, styrelseledamot i MediRätt och Head of Facebook Creative Shop Nordics.

Bolaget utvecklar appar i samarbete med en europeisk app-utvecklare som sköter design och programmering. Utvecklingen görs i egen regi och apparna kommer att ägas till 100 procent av bolaget.

Lidingö 2016-09-20

För ytterligare information hänvisas till VD Carl Johan Merner.
Mail:

Kort om MediRätt AB (publ)
I Sverige dör i genomsnitt 8 gamla människor och 500 läggs in på sjukhus varje dag på grund av läkemedelsbiverkningar, trots att det finns en lösning på problemet. Problemet är enormt även globalt. MediRätts affärsidé är att utveckla och marknadsföra produkter som bidrar till en mer kvalitativ och säker sjukvård i hemmet på såväl den svenska som den internationella marknaden. Företaget har utvecklat de båda produkterna Medcheck och Dosell, vilka tillsammans utgör ett unikt helhetskoncept för att säkerställa att de äldre får en tillförlitlig och säker medicinering.

MediRätt AB (publ)
Stockholmsvägen 33
181 33 Lidingö

Tel  08-765 66 33
E-post:  
www.mediratt.com

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm