20 stycken Dosell implementeras i en ny kommun i Norge

iZafe Group (publ.) meddelar härmed att partnern Careium AS nu påbörjar implementering av 20 stycken Dosell i en kommun i östra Norge.

Kommunen som har ca 5 171 invånare som är 65 år och äldre, startar initialt upp med 20 stycken Dosell för att därefter öka antalet succesivt.
 
”Vi ser framemot att påbörja implementeringen av läkemedelsroboten Dosell. Careium drivs av en genuin omsorg om våra användare och deras behov kommer alltid i första hand. Att komma ihåg att ta sin dagliga medicin kan utgöra skillnaden mellan liv och död. Trots detta glömmer många ofta att ta sin medicin och då kan en läkemedelsrobot vara till stor nytta. Dosell bidrar till en bättre följsamhet och att läkemedelsrelaterade skador minimeras”, säger Arvid Bakken, Country Director Norge.
  
Om Careium
Careium är en av de ledande aktörerna inom välfärdsteknik i Europa och ungefär 400 000 personer använder sig av deras tjänster. De allra flesta av dessa är uppkopplade till någon av deras fyra larmcentaler i Sverige, Norge och Storbritannien. Larmcentralerna tar emot mer än 25 000 larm om dagen. Doro Care bytte nyligen namn till Careium. Doro förvärvade Caretech 2014, något som blev startpunkten för det som idag är Careium. Läs mer på careium.com

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm