Hepro AS vinner nationell upphandling i Norge omfattande 62 kommuner där Dosell är inkluderad

Stockholm, Sverige – iZafe Group AB (publ.) (NASDAQ First North: IZAFE B) – ett ledande företag inom digitalisering av läkemedelsdispensering och personlig säkerhet meddelar idag att iZafes partner Hepro AS har vunnit en nationell upphandling i Norge där Dosell ingår som en av tre läkemedelsdispensers. Upphandlingen som är den hittills största i Norge avseende välfärdsteknologi avser försörjningen av cirka 1 800 läkemedelsdispensers till totalt 62 norska kommuner.

Produkter som underlättar vård och omsorg i hemmet är en marknad under stark tillväxt. iZafe bekräftar att man deltagit i en upphandling i Norge via partnern Hepro AS, och att Dosell är en av tre läkemedelsdispensers som har valts ut och godkänts. Upphandlingen avser 62 kommuner och omfattar cirka 1 800 läkemedelsrobotar. iZafe har ingen information om i vilken utsträckning Dosell kommer väljas utan det är upp till varje enskild kommun att köpa in den utrustning de önskar med utgångspunkt från villkoren i upphandlingen.

”Med en växande och åldrande befolkning i Norge är behovet av hjälpmedel för hemvård stort, och förväntas bli större. Samtidigt har Covid-19 förstärkt behovet ytterligare. Läkemedelsroboten Dosell har integrerats till vår plattform för digital välfärdsteknologi som ger ökad självständighet och trygghet för äldre. Med den unika prisbilden som Dosell erbjuder har vi lyckats stärka vår konkurrenskraft i upphandlingar.” säger Geir Tore Jakobsen, VD på Hepro AS.

Välfärdsteknologi och hjälpmedel till läkemedelshantering i hemvården och på boenden har fått ett starkt genombrott på marknaden. Läkemedelsroboten Dosell har fått ett genomgående positivt mottagande av kommunala och privata verksamheter i Norge.

”Vi är stolta över att vi efter en kort tid på den norska marknaden är med och vinner en så strategiskt viktig upphandling tillsammans med Hepro AS. Att Dosell redan är fullt integrerad till Hepros digitala plattform är en stor konkurrensfördel när kommunerna ska välja leverantör av läkemedelsdispenser. Vi är övertygade om att Dosell med sin unika kombination av funktionalitet, digitala stöd och prisbild skapar en stark position och det naturlig valet när man i Norge väljer vilken läkemedelsrobot man skall beställa” säger Anders Segerström, VD iZafe.

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm