Zafe Group AB och Randstad inleder partnerskap i Norge för att omvandla läkemedelshantering och driva kostnadsbesparingar för kommuner.

iZafe Group AB ("iZafe Group") tillkännager idag ett strategiskt partnerskap med Randstad, en global ledare inom personaltjänster för vårdsektorn, för att lansera ett nytt initiativ i Norge. Detta samarbete syftar till att säkerställa en långsiktig och effektiv implementering av Dosells läkemedelsrobot i norska kommuner genom att tillhandahålla rätt personal med omfattande utbildning och löpande support.

Som en del av vår återlansering i Norge erkänner vi att den mest avgörande faktorn för framgång är en effektiv implementering. Randstad kommer att spela en central roll i att hantera väsentliga delar av denna process, oavsett vilken partner i Norge som säljer Dosell.

Med den ökande efterfrågan på effektiv läkemedelshantering inom vårdsystemet kombinerar Dosells partnerskap med Randstad teknologisk innovation med mänsklig expertis. Randstads starka närvaro i nästan alla kommuner i Norge möjliggör skräddarsydda personalösningar och professionella utvecklingsprogram, vilket säkerställer att vårdpersonal är fullt utbildad i användningen av Dosells avancerade medicindispenser. Initiativet syftar till att förbättra patientsäkerheten och optimera läkemedelshanteringen i hela den norska vårdsektorn.

"Vi är mycket glada över att lansera detta partnerskap med Randstad i Norge, ett land där vi ser stor potential för att förbättra läkemedelshanteringen genom vår teknologi," säger Anders Segerström, VD för iZafe Group. "Genom vårt samarbete med Randstad, som har ett omfattande nätverk och en djup förståelse för det lokala vårdlandskapet, kan vi säkerställa att vår läkemdelsrobot implementeras effektivt och hållbart i norska kommuner. Detta partnerskap handlar om att förena den bästa teknologin med rätt kompetens för att leverera långsiktiga och högkvalitativa vårdlösningar."

Per Arne Lien, Affärsområdeschef Välfärdsteknologi på Randstad, kommenterar: "Vår starka närvaro i majoriteten av kommuner i Norge ger oss en djup förståelse för de lokala vårdbehoven och utmaningarna. Genom samarbetet med Dosell kan vi erbjuda norska kommuner erfarna och välutbildade yrkespersoner som säkerställer en framgångsrik implementering och långsiktig användning av Dosells läkemedelsrobot. Tillsammans strävar vi efter att höja vårdkvaliteten och förbättra patientutfallen i Norge genom innovation och expertis."

Partnerskapet kommer att inledas med ett pilotprogram i flera kommuner i Norge, med fokus på att leverera omfattande utbildning för vårdpersonal samt tillhandahålla kontinuerligt stöd och rådgivningstjänster. Denna metod säkerställer att Dosells teknologi inte bara implementeras effektivt utan också kontinuerligt optimeras för att möta vårdgivarnas och deras patienters föränderliga behov.

Om Dosell
Den medicinska roboten Dosell är ett svenskutvecklat digitalt hjälpmedel för säkrare läkemedelshantering i hemmet och för personer som bor på vårdboenden. Dosell är integrerad i välfärdsplattformar och säljs som ett av flera integrerade digitala hjälpmedel via partners. En svensk rapport uppskattar att 3 000 svenskar dör årligen till följd av läkemedelsrelaterade skador och att 6–16 procent av sjukhusinläggningarna är läkemedelsrelaterade. Kostnaderna för läkemedelsrelaterade skador som kan undvikas beräknas till 5,6–24,6 miljarder kronor per år. Dosell meddelar patienten när det är dags att ta medicinen, och om medicinen inte tas trots påminnelser varnar Dosell vårdpersonal eller anhöriga som snabbt kan förhindra en skada och förbättra följsamheten, vilket minskar läkemedelsrelaterade skador.
Läs mer på www.dosell.se

Om Randstad
Randstad är en global ledare inom HR-tjänster, specialiserad på bemanning, talent management och arbetskraftslösningar. I Norge har Randstad en betydande närvaro i nästan alla kommuner och tillhandahåller kvalificerad personal för att stödja lokala vårdtjänster och andra sektorer.

Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm